Wok med Oksekød og Brocolliblanding

En total no-brainer af en gryderet.

Serves: 3 personer! Genial til at gemme et par dage i køleskabet.

Tid: Alt for lang.

Aktiv tid: næsten ingen.

Koncentration: ingen (du skal basically have et ur der ringer med 15 minutters mellemrum, hvor du lige tjekker at det ikke er brændt på.)

Smag: kraftig og krydret, af kød og let-sprøde grøntsager.

Sund: Det er kød og grøntsager, og du bruger endda soya til at salte med!

Opvask: skærebræt, wok-gryde, træ palet, santoku-kniv, urtekniv. (For man bruger ikke sin santoku-kniv til at forberede et løg! Der er jord på, den bliver sløv! Man bruger den billigste “Victorinox urtekniv 8cm“, for ikke alene er den billigst, den er også bedst.)

Ingredienser:

– Oksekød, 500gr (kylling kan også skæres i 2cm-tern)
– 1 stort løg
– 4-6 fed hvidløg, eller til man skammer sig,
– 1/4 glas syltede jalapeños,
– 1ds hakkede tomater
– 1ds vand, “det der kan være i dåsen efter tomaterne..”
– 200gr smør
– Olie (som er velegnet til stegning ved høj varme! Ekstra-jomfru olivenolie f.eks.)
– 600gr broccoliblanding (øv, frosne grøntsager er pisse kedelige. Ja, men de er også pisse sunde, og ofte sundere end friske grøntsager fordi de ikke er blevet for gamle under transport og i et supermarked.)
– 1 “kop” rødvin

Pris: Kød, 30,-. Grøntsager, 15-30,-.

Fremgangsmåde:

Olie i wok, put 500gr oksekød i og rør rundt. Hæld nogen spiseskeer soya i (det smager salt, men det er væsentligt sundere..). Et par te-skeer karry, alt efter hvor spicy man føler sig (jeg føler mig 3-4 spicy). Krydder med peber.

Hak løg i 0.5cm-cubes, og hvidløg groft, et kvart glas syltede jalapeños fint.
Det væltes i kødet når det er brunet.

Rør godt rundt og tilsæt efter et par minutter en dåse hakkede tomater (evt. noget med krydderier hvis man er til det.). Fyld dåsen med vand, for at få det sidste tomatsauce med, og hæld det i wok’en også. (Du bruger selvfølgelig koldt vand så wok’en begynder at slappe af, og går selvfølgelig fra wok’en bagefter, men hurtigt tilbage, den begynder at koge igen!)

Kør ved høj varme, rør rundt hver 10-20. minut, det kan godt tage lidt tid at koge ind, men lad være med at starte Netflix og glemme det, så det brænder på.

Når det er kogt ind, kommer man det i en dyb tallerken. Pro-tip, spis af den her bagefter.

200gr smør i wok’en igen, sammen med noget olie og en kop rødvin (+/- en halv kop, alt efter hvor rødvin man er jeg er ca. en kop rødvin). Hæld en brocolliblanding i wok’en med noget groft salt og sørg for at vælte den godt rundt – i starten mere end til sidst. Det tager en 20-30 minutter at koge ind.

Når brocolliblandingen er ved at være der, har kødet hvilet, og det væltes i wok’en sammen med kødsaften, det væltes rundt og koger ind en gang til, ca. 10-15 minutter, og så er der mad!

Velbekomme!

Jamie Oliver siger; “mad skal krydres og smages ofte!” Lyt til Jamie Oliver!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.