Gratis IT-Hjælp

Hej! Jeg yder ikke længere gratis IT-hjælp til privatpersoner fordi det er mit professionelle arbejde og i min fritid skal jeg slappe af.

Men du kan få gratis hjælp på denne Facebook gruppe, Computerhjælp (gratis). Alternativt kan du købe hjælp hos DUKA, det kan du læse mere her: https://www.duka.dk/.

Erhvervspersoner se Betalt IT-Hjælp for priser.

Teksten nedenfor er gemt af historiske årsager.

Har du brug for akuthjælp se Jeg skal bruge hjælp lige nu! eller bare ikke i tidsrummet eller onsdag se Jeg kan ikke på en onsdag eller stil evt. dit spørgsmål på Facebook-siden Computer Hjælp (Gratis) hvor der sidder over 10.000 medlemmer klar til at komme med gode ideer.

Opdateret 2016-10-05, alle onsdage er ledige.

Skriv en kommentar nedenfor med dit problem, din email og en (eller flere) ledig onsdag, så skriver jeg tilbage i den rækkefølge som jeg modtager beskederne. Hvis du ikke får noget svar, så har jeg modtaget din besked men dit forslag er i mellemtiden blevet optaget.

Hvorfor dog det?

Fordi jeg næsten har en kandidat i Datalogi (du ved, computer) så mange vil gerne have mine råd om hvilken router de skal købe eller hjælp til at installere en brændt udgave af Office.

Jeg bliver imidlertid meget forstyrret i mine fritidsaktiviteter når jeg bliver ringet tilfældigt op eller “lige får et henkastet spørgsmål på Facebook” (som jeg altid har åben), så jeg har oprettet denne side så du bare kan kommentere og booke en tid nedenfor, og hvis du er den første som har booket tiden vil jeg skrive tilbage at vi kan mødes på Skype, og notere at tiden er blevet booket ovenfor.

Invitationer til at f.eks. at drikke øl vil jeg stadig gerne have på Facebook. Hvorfor er du overhovedet her? Der står it-hjælp i toppen..

Hvordan får jeg hjælp?

Book en tid nedenfor, når den er blevet din så vil jeg sende mit “Skype-navn” til din email.

Når din Onsdag kommer vil jeg så kontakte dig på Skype ca. 5-10 minutter før det er din tur, svarer du ikke tilbage vil tiden overgå til den næste. Fuldstændig som når man går til eksamen på universitetet.

Hvis du har problemer med din computer skal du installere Skype (- så kan vi snakke sammen), og downloade TeamViewer (- så kan jeg se hvad der sker på din skærm og fjernstyre din computer). Jeg accepterer ikke at “du bare kan fortælle mig hvad der foregår” – vi kigger ikke efter de samme ting og du skal hjælpe mig med at hjælpe dig.

Hvad kan jeg få hjælp til på en gratis onsdag?

Hvis du har fået tid på en gratis onsdag så kan du få hjælp med,

  • Alt! (.. næsten.)
  • Dit computer-problem, -spørgsmål, generelle spørgsmål om el-artikler o.lign.
  • Formatering af computer! (obs, tag kaffe med, du tager måske hele timen!)
  • Indskanning af dokumenter! (der må gerne medbringes snoller hvis det er mange.)
  • Udskrivning af dokumenter! (obs, der vedlægges 2 kr./side for blæk og papir.)

Hvad kan jeg ikke få hjælp til?

  • At installere en brændt udgave af Office. Det er ulovligt.
    • Hvis du er interesseret i at jeg installerer Office for dig så kan du købe det igennem min webshop (spørg for link), det koster det samme for dig men jeg får kommision for det og så skal jeg nok hjælpe dig med at komme igang 🙂

Akut: “Jeg skal bruge hjælp lige nu!”

Det koster 62.5,-/kvarter (250,-/timen) fra kl. 08.01-22.00 eller 87.5,-/kvarter (350,-/timen) fra kl. 22.01-08.00 og du får en fin kvittering på det. Afregnes per påbegyndt kvarter, selvfølgelig først fra jeg er begyndt at hjælpe dig med problemet.

Kontakt mig på mit telefonnummer, så aftaler vi hvordan jeg hjælper dig bedst, enten over Skype eller ved personligt fremmøde. Hvis du ikke har mit telefonnummer kan du skrive til mig nedenfor med dit navn og telefonnummer og så ringer jeg tilbage når jeg ser beskeden.

Har du mig som kontakt på Skype kan du selvfølgelig også ringe mig op der.

Læg mærke til at jeg måske sover i det sidste tidsrum og derfor måske ikke tager telefonen.

Ej, sender du mig så bare en regning når jeg ringer til dig og kommer til at spørge om hjælp?

Nej, jeg henviser dig til denne side og sender dig en sms med adressen, hvor du kan læse alle mine betingelser for at hjælpe folk uanmeldt. Så kan du bare ringe til mig igen bagefter 🙂

Bestil tid: “Jeg kan ikke på en onsdag!”

Det koster 37.5,-/kvarter (150,-/timen) fordi jeg som dansk statsborger er nødt til at betale skat, men du får til gengæld en fin kvittering. Afregnes per påbegyndt kvarter, selvfølgelig først fra jeg er begyndt at hjælpe dig med problemet.

Jeg læser datalogi, og har et deltids-job, og er bartender, og er medejer af et smykkefirma, og spiller rollespil, og sidder i et beboerråd, og har mine egne computer-problemer, og har kunder jeg laver hjemmesider for og nogen gange spiser jeg også eller sover.

Kommenter nedenfor med dine kontaktoplysninger og så kan vi aftale et tidspunkt hvor vi begge har tid til at mødes på Skype og TeamViewer, eller hvor du kan komme forbi og få løst dit problem 🙂

Du kan ikke på en onsdag!

Hvis alle mine onsdage er optaget så kom nogen andre dig i forkøbet med deres problemer.

For akuthjælp se Jeg skal bruge hjælp lige nu! eller bestil en tid, se Jeg kan ikke på en onsdag.

Ej gider du ikke hjælpe folk uden at få noget for det?

Jo da? Jeg elsker at hjælpe folk! Og jeg har en gratis træffetid en hel time hver uge hvor jeg vil hjælpe folk helt uden at få noget for det! Og hvor du må spørge mig om lige hvad du vil!

Det er 52 timer på et helt år! – De fleste mennesker gider ikke engang hjælpe 3 timer på et år når der er landsindsamling til Røde Kors. (Som jeg forresten også bruger tid på.)

Du må bare forstå at alle i dag har en computer. Alle vil have råd fra en “ekspert” og med min store omgangskreds er jeg så priviligeret at jeg har fået den status hos mange.

Det gør imidlertid at jeg bliver forstyrret meget ofte af folk, som godt kunne have løst deres problemer selv, fordi jeg er blevet for god til bare at sige “ja”, (eller for dårlig til at sige “nej”).

Jeg prøvede at lave en bøn på facebook om “hvordan det var iorden at spørge om hjælp” men det virkede ikke, så nu prøver vi noget andet.

At lave en gensidig aftale om at det er iorden at forstyrre mig, men det kan ikke være hele tiden;
det er arbejde og arbejde vil jeg gerne, men arbejde bliver jeg betalt for.

“Frequently Asked Questions”:

Er det hele ikke bare lidt dødbesværligt?

Jeg bruger rigtig, rigtig meget tid på at hjælpe folk, og det skal sættes i system hvis det skal virke.

Gider du seriøst scanne dokumenter i en time, gratis?

Ah, rolig, det bliver nok noget med at du kan komme forbi og låne en laptop og en scanner, og at jeg sætter dig igang, men det er ikke det mest fjollede en ven “lige” har villet have hjælp til endnu.

Har du seriøst tænkt dig at indberette det til skat?

Ja.

Kan jeg betale dig 150,- i timen for at lave min-/vejlede om hjemmesider/programmering/holde kurser?

Nej. Prisen er forbeholdt privatpersoner som har “almene computer-problemer”, ikke virksomheder. For den slags henvendelser se Betalt IT-Hjælp.

Hvad ville det koste dig at lave en hjemmeside til mig/min mor/moster/søster/bror’s ven/veninde?

Det svarer til at spørge en mekaniker “hvad koster en bil” eller “hvad ville det koste dig at lave min bil” uden at give flere detaljer, men okay..

Lad os sige de “starter” på 2000,- (for privatpersoner) og står dig I en årlig driftsudgift på ca. 100-300,- alt efter om du vil have et .dk eller .com domæne med, og om du kan vedligeholde den selv. Se Hvad koster en hjemmeside om året.

Jeg bruger selv “900-et-eller-andet”-kroner på domæner og hosting om året for ca. 10 .dk/.com hjemmesider som jeg selv vedligeholder.

Men skriv da til mig med nogen detaljer, så kan jeg give dig et bedre svar.

Hvordan får jeg hjælp på den bedste måde af dig?

Ej hvor er jeg glad for du spørger? Se her How To Ask, det er på engelsk og handler om programmering. Men det er ret nemt at relatere til og du vil for evigt komme til at stille spørgsmål som folk har lyst til at svare på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.